Uçak Mühendisliği Nedir? Bilgiler...
UÇAK MÜHENDİSLİĞİ
Bu mühendislik programının amacı gelişen hava ulaşım araçlarının yapımı, bakımı, tasarlanması ve araçların güvenli bir biçimde seyredebilmesi için gerekli önlemleri alabilecek teknik insan gücünü yerleştirmek ve araştırma yapmaktır. Makine, inşaat, elektrik ve metalurji mühendislikleriyle ortak özelikler taşıyan bu mühendislikler, çeşitli mühendislik sistemlerinin hava ile etkileşimlerine ilişkin sorunlarını inceler ve bu konuda eğitim yapar.
Lisans Eğitimi ve Süresi:
Tüm mühendisliklerde olduğu gibi ilk yıllarda matematik, fizik, kimya, gibi temel fen dersleri ağırlıklı olarak verilir. Daha sonra termodinamik, statik, dinamik, mukavemet, akışkanlar mekaniği, elektrik, elektronik, aerodinamik, gaz dinamiği, yapı-malzeme, etki sistemleri, ısı transferi gibi mühendislik dersleri okutulmaktadır. Öğretimin her aşaması, yaz kursları, laboratuvar çalışmalarını kapsar. Yaz kursları, Türkkuşu, TUSAŞ, THY ve Hava Kuvvetleri gibi kurumlarda yapılmaktadır. Lisans süresi 4 yıldır.
Mezunların Ünvanları ve Çalışma Alanları:
Mezunlarına Lisans Diploması ve "Uçak Mühendisi/Havacılık Mühendisi" ünvanı verilir.
Ülkemizde uçak sanayinin kurulmasından sonra Havacılık ve Uçak Mühendislerine oldukça büyük gereksinme duyulmaktadır. Mezunların iş bulma konusunda pek sıkıntı çektikleri söylenemez. THY, Türk Silahlı Kuvvetleri, TUSAŞ gibi kurumlar yanında ülkemizde gelişmeye başlayan uydu sistemleri ve havacılık sanayinde de iyi koşullarda çalışabilmektedir.
Ynt: Uçak Mühendisliği Nedir? Bilgiler...
kaç puanla girilebilir acaba
Ynt: Uçak Mühendisliği Nedir? Bilgiler...
ben uçak mühemdisliğini tercih etmenin eşiğindeyim ancak ukrayna kiev politeknik üniversitesine(ösym ile) gidebilme imkanım var bu okul uluslararası anlamda ne ifade eder
bir uçak mühendisinin türkiyede iş bulma imkanları nasıldır negibi ücretler alırlar
beni aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla
Ynt: Uçak Mühendisliği Nedir? Bilgiler...
Ynt: Uçak Mühendisliği Nedir? Bilgiler...
Konuyu biraz hortlatmış gibi oluyorum galiba ama kusuruma bakmayın..Uçak mühendisliği okuduktan sonra atıyorum ODTÜ Hacettepe gibi ünv.leri dereceyle bitiremesek bile dereceye yakın olsak da rahatlıkla iş bulabilir miyiz?Tatil günleri yıl boyunca 1 hafta demişlerdi bana doğru mu?Eğer devlette çalışmaya kalkarsak maaş olarak ne kadar alırız (ilk başladığımızda ve ort. olarak) ?.
Lütfen yardım edin acil bilgiye ihtiyacım var bu aralar pek çok meslek arasında gidip geliyorum bunalıp intihar edesim geliyor :( :).Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum..