yaşar kusura bakma ya ben sınav zamanı kafam bir dünya o yerçekimi ivmesi artar'ı vardır okudum ondan.
yaşar kusura bakma ya ben sınav zamanı kafam bir dünya o yerçekimi ivmesi artar'ı vardır okudum ondan.
Gotta find me a future move out of my way!
bence 2 secenek war bu soru hakkinda
1 .. tubitak hiz/ ivme birimlerinden henuz bihaber
2. hazirlayanan arkadas we cewaplayanlarin gozunden kacmis ....
soleki efedim " saniyede 10 metre artan bir hız" dıe bı ıfade yoktur. hız terımı sanıyede metreyle "artan " bı sey deıldır. sadece sanıyede ( zamanda) alınan metre ( yol) dur.
yani ornegın 1. sanıyede 20 m/s lık bı ani hızda oldugumuzu warsayalım "saniyede 10 metre ?!? artan bir hızımız olsun bu demektırkı 2. sanıyde 20 m/s + 10 m lık bı hızımız olacak...????!!!??!!
ılk okuldan berı solenen " cocuklar elma ıle armutu toplayamazsınız bırımler aynı olmalı" sozu bu tubıtak!!!!??!! cocuklarına hıc solenmemıs demekkı..
kısaca doru ıfade " saniyede 10 metre / s artan , bir hızla düşmeye devam ediyorsa......
seklınde olmalıydı..... ki zaten "sanıyede m/s lık hız artısı" bırımsel olarak m/sanıye kare ye denk gelır kı bu da bahsettıgımız ıvmenın yanı yercekımı ıvmesının degeri/ bırımıdır..
bıraz ukalaklıkla karısık kımılerını bılgılendırme kımılerıne de bılgı tazeleme hatırlatma gıbı oldu .. haa olan ayıya olmustur o baska... :P
neyse hadı ben yatıyom daha ruyamda eınstan sorusu cozcem
sanırım yazılıştabenim hatam var çünkü saniyede 10 metre bölü saniye yazmam gerekirdi. Çünkü biliyorsunuz ki ivmenin birimi metre bölü saniye karedir. Yani birim zamandaki hız artışı. Özür dilerimlibra8534 Nickli Üyeden Alıntı
Gotta find me a future move out of my way!
yazık oldu o ayıya ne şanssız birde yerçekimi en fazla olan yerde
buldum bartın ayısı
şaka yaptım muhtemelen ekvatorda yaşayan bir tür çins ayıdır çumku orada yerçekim kuvetti daha fazladır
bartının ayısımı meşhur.veya bu ilimizde yuvarlanan ayılarmı meşhur
KAZANDIĞIMIZDAN ÇOK KAZANDIRDIKLARIMIZ MAKBULDÜR
basit bi soruymuş , normalde yer çekimi ivmesi 9.81 m/s^2 ama ayının düşüş ivmesi 10m/s^2 bu da ayının kutup ta oldugunun kanıtı ayı kutup ayısıdır :P
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin