hidrolik kısmı yokmu benmi bulamadım
hidrolik kısmı yokmu benmi bulamadım
evet hatırladıgım kadarı ile hidrolik kısmı yok, demo oldugu için
LinkedIn Profile: http://www.linkedin.com/profile/view?id=84138498
Muhendisim.Org Owner
Please feel free to contact...
hidrolikte bir yön kontrol valfini arıyorum
3 konumlu bu valf ve orta konuma yay ile dönücek otomatik
yön kontrol valfine kuvet uyguladık piston ileri giderken uyguladığımız kuvveti çektik ve valf orta konuma kendisi geliyor yay sayesinde biz hiç bi kvvet uygulamadan...
bu özel valfin adını arıyorum ödevim var
yardımcı olrsanız sevinirim...
teşekkürler
adı ve biraz bilgi çok iyi olur
link neden calışmıyor?dowload edemiyorum
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
calısıyor işte arkadasım
Muhendisim.Org Owner
KARDEŞ;bak şimdi o kadar spesifik bir adı yok o valfin ama 3 konumlu 2 yollu yay geri dönüşlü yön kontrol valfi diyebilirsin sanırsam 2 yolludur o valf görmeden söylemek de yanlış ama sanırsam böyle tabir ediliyordu o valf.Bak eğer bulabilirsen bu megep'in notları var hidrolik - pnömatikle ilgili zaten gösterilişleri hemen hemen aynı olduğu için bu iki sistemin isimlendirilmeleri de aynıdır.Temel mantıkları da aynı tabii ki birbirinden çok farklı hidrolik ve pnömatik mesela en temeli havanın sıkıştırılabilir yağların ise çok çok az sıkıştırabilir olduğudur.Aslında lise bilgilerinde sıvılar sıkıştırılamazdı ama lisans seviyesinde bunu bilmek ve düşünmek gerekiyor temel mantıklara ilaveten.Sıkıştırılabilir olması gazların ve sonucunda da silindirin belirli bir düzenle her zaman aynı performansta çalışamayacagı dolayısıyla hızının değişken olabileceği anlamına geliyor.Neyse sen zaten proje yapıyorsan bunu biliyorsundur,ukalalık olarak algılama... Tavsiyem eğer bulabiliyorsan bu MEGEP'in kitaplarını bulman,eğer yakınında bir teknik lise,meslek yüksek okul varsa onlara gidip bir ziyaret etmen aslında ülkemizin hocaları ilgili insanlar gördüğü zaman çok hoşlanıyor ve yardımcı oluyor.Dikkat edersen üniversite demedim;üniversite hocaları bize yem gözüyle baktığı için çoğu kendi egosunu tatmin etmek için yer arıyor ayrıca çoğumuz anadolu lisesi,fen lisesi,özel liseden,düz liseden mezun olup kazandığımız için teknik altyapımız pek yeterli değil onun için sorunu temelden çözmek gerek.Sana bu kısa ve öz :P öğütlerim umarım işine yarar aynı konularda ben de çok sıkıntı çektim de böyle çözümler buldum onun için paylaşayım dedim.Allah hepimize kolaylık versin okullarımızı bitirip ülkemiz için iyi mühendisler olma fırsatlarımız olsun inşallahistanbul Nickli Üyeden Alıntı
"motali85 " Aydınlatıcı bilgiler için Tşkler.
Devamını Bekleriz
Muhendisim.Org Owner
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]....
Bütün kısımlari mevcur burdada
sağolasın kardeşim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin