ÖZET
İÇİNDEKİLER
ŞEKİLLER DİZİNİ
ÇİZELGELER DİZİNİ
1. GİRİŞ
2. TEMEL BİLGİLER
2.1. Atıksular
2.1.1. Genel Özellikleri ve Sınıflandırması
2.1.1.1 Atıksu Parametreleri
2.1.1.1.a. Fiziksel Parametreler
2.1.1.1.b. Kimyasal Parametreler
2.1.1.1.c Biyolojik Parametreler
2.2. Atıksularda Bulunan Bazı Zararlı Organik Maddelerin Endüstriyel Kaynakları
2.2.1. Fenoller ve Türevleri
2.2.2. Pestisidler
2.2.3. Deterjanlar
2.2.4. Uçucu Organik Bileşikler (UOB)
2.2.5. Endüstriyel Çözücüler
2.2.6. Polisiklik Aromatikler (PAH lar)
2.2.7. Dezenfeksiyon Sonucu Oluşan Organik Maddeler
3. ATIKSULARDAKİ ORGANİK MADDELERİN ARITIMI
3.1. Fizikokimyasal Yöntemler
3.1.a. Izgara ve elekler
3.1.b. Kum tutucular
3.1.c. Karıştırma
3.1.d. Karıştırma
3.1.e. Çökeltme ve berraklaştırma
3.1.f. Yüzdürme (Flotasyon)
3.2. Kimyasal Yöntemler
3.2.1. Adsorpsiyon
3.2.1.a. Fiziksel adsorpsiyon (Vander Waals adsorpsiyonu)
3.2.1.b. Kimyasal adsorpsiyon
3.2.1.c. İyonik adsorpsiyon
3.2.2. Kimyasal Oksidasyon
3.2.2.a. Ozon ile kimyasal oksidasyon
3.2.2.b. Permanganat ile kimyasal oksidasyon
3.2.2.c. Klor ile kimyasal oksidasyon
3.3. Enzim Kullanımıyla Arıtım
3.4. İleri Koagülasyon ile Arıtım
3.5. Membran Filtrasyonu ile Arıtım
3.6. pH ve Nötralizasyon ile Arıtım
3.7. Biyolojik Yöntemler
3.7.1. Biyosorpsiyon
3.7.2. Biyosorbent
3.7.2.1. Aerob aktif çamur
3.7.2.2. Anaerob aktif çamur
4.KAYNAKLAR
File: ATIK SULAR VE ÖZELLİKLERİ[26 SYF].zip
DownloadLink: [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin