arkadaşlar ben de 3. sınıf otomasyon muh. okuyorum ve cnc çok ilgimi çekti ama özellikle yazılım konusunda çok zayıfım bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa beni eklesin lütfen : E-Posta :
arkadaşlar ben de 3. sınıf otomasyon muh. okuyorum ve cnc çok ilgimi çekti ama özellikle yazılım konusunda çok zayıfım bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa beni eklesin lütfen : E-Posta :
Çoğunuz makinacı olduğuna göre o tarafını size tarife gerek yok.
Elektronik kartlarından korkmayın.Bu konu elektronik forumlarında daha çok tartışılan bir konudur.
Adres vermek hususunda prensiplerinizi tam bilemiyorum.Bir sorun olursa lütfen siliverin.
picproje. org diye bir sitede "CNC Drill yapalım purocesi ! " başlığı var.40 sayfa kadar bilgi birikmiş.Benzeri bir başlıkda da uygulama yapan arkadaşların örnekleri var full projeler.Mekanik , elektronik , yazılım full...
Oradaki bilgilerin , uygun gördüklerinizi buraya taşırsanız ve oraya bildiklerinizi eklerseniz herkesin yararına olacaktır .
benim son sınıftaki projemdi cnc geliştirip yapmayı düşünüyorum parayı bi bulayım tabi ortak bi proje olursa daha güzel olur farklı kafalar farklı fikirler çok daha güzel sonuçlar çıkabilir.
www.makinaloji.com
ÜSTAD BEN CNC TEZGAHIYLA ŞUAN ÇALIŞTIĞIM İŞYERİMDE TANIŞTIM.BYSTRONİC MARKA LAZER KESİM TEZGAHININ OPARATÖRLÜĞÜNÜ YAPTIM.İDARİ PERSONEL OLMAMA RAĞMEN CİHAZIN BAŞINDAN AYRILAMAZDIM VE BÜYÜK BİR ZAVKLE OPARATÖRLÜK İŞİNİ ÜSTLENDİM.BİLGİSAYAR,PROGRAMLAMA VE WEB TASARIMI İLE İLGİLİYİM.ELEKTRİK MERAKIMDA VAR.İYİ BİR PROGRAMLAMACI,GRAFİKER VE MAKİNACI İLE BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRSİNİZ TABİKİ.EKİP ÇALIŞMASININ VERİMLİLİĞİ ÜZERİNDE TARTIŞMAK BİLE SAÇMA OLUR BENCE.BAZI FİRMALAR BU TARZ MAKİNALARIN MEKANİK AKSANLARINI ÇOK BAŞARILI ŞEKİLDE TASARLAMIŞLAR.İSTANBULDA GEÇTİĞİMİZ AYLARDA BİR FUAR OLMUŞTU,ORADA BUNA ŞAHİD OLDUM.AMA BAZI TEKNOLOJİLERİ YURT DIŞINDAN TEMİN ETMEK GEREKİYOR Kİ BUDA ÇOK MALİYETLİ.
cnc router yapacaklar için basit kolay ve en önemlisi ekonomik yapım planları
link:
Edit;
Ücretli Paylaşım yasak
yapım basit hiç bişi bilmiyosanız bile 300 tl ye yapım kitini alır yapboz gibi lehimleyerek birleştirirsiniz o kadar
çok basit görünsede gerçekten zor ve zahmetli herkes yapalım demiş ama sadece demiş bir başlangıç yok!
Güçlü Olmak Akıllıcadır, Düşmanını Barışa Zorlar..!<br /><br />Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler<br />Bağrına taş basarsın acılar birgün diner<br />Giden gitsin aldırma ne yangınlarda söner<br />Sakın bakma arkana Krallar önde gider..!<br /><br />Keşke insanlara yardımcı olabilsem!!
arkadaslar bu işi yapmak göründüğü kadar zor deyil calıştıkları yerlerde cnc ile tanısan bazı arkadaslar hiç bir araştırma yapmadıkları için ve bu aletin fiyatıda astronomik oldugundan çok zor bir iş sanıyorlar ama öyle deyil tabiki tezgah nekadar büyük olursa ona göre tolerans deyerlerini düşürmek zorlaşır ve kaliteli malzeme kullanma zorunluğu ortaya çıkar yapılmak istenen projenin boyutları hakkındada çok fazla bilgim yok ama birkaç gündür bu konuyu araştırıyorum ve ev kullanımı için kendime cnc yapmayı düşünüyorum topladığım bilgilerin bir kısmını aşagıdaki linklerle paylaştım. Buiş ekiple yapıldığında görülecek ki herkes kendine düşen kısmı çok rahat yapabilecek çünki mekanikle ilgili forumlarda bu işin elektronik kısmının zorluğundan elektronik forumlarda da işin mekanik kısmının zorluğundan yakınılmış ve şu ana kadar kimse bu işi beraber yapsak diyen olmamış, işin elektronik kısmındaki işlemlerin büyük kısmını zaten pc programları hallediyor mach3 kcam, gibi programlar işin yükünü üsleniyor elektronikciye lpt çıkışından gelen sinyallerle step motoru hareket ettirmek kalıyor ama onuda pc programları step motor sürücü entegreleri dediğimiz entegrelere uyumlu oldugundan birkaç parçalık devrelerle halledebiliyoruz mesela aşağıda verdiğim devrenin okadar karışık görünmesinin tek sebebi koruma önlemleri ve güçkaynağının da devre üzerinde oluşu yoksaki devrenin kökü yanlızca 4 entegre ve birkeç dirençten ibaret, aynı şekilde mekanik kısım içinde geçerli bir zemin üzerinde 3 yönde hareket etmesi gereken bir tutucu ve motorların hareketini aktaran millerden ibaret o koca karmaşık cnc tezgahımız, bence bu işin alası yapılır yeterki istensin.
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
ben atölye stajı ile ilgili örnek bi defter arıyorumda ancak bulduğum yerlerde yönlendirilen linklerden bi türlü ulaşamadım yardımcı olabilir misiniz?
aşağıdaki linktede anahtar teslim bir cnc tezgahının hazırlanışı resimlerle anlatılmış dokuman ingilizce ama ing. bilmeseniz bile resimler çok şey anlatıyor, cnc hakkında hiç bilgisi olmayan biri dahi bu kitapcık yardımıyla epey yol alır bence, herkese kolay gelsin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin