Biyomedikal mühendisliği gelişen tıp'a önceleri yardımcı olan şimdi ise eli ayagı ve onsuz olmayan her türlü medikal ekipmandır.
Hastane yataklarından kullanılan önlüklere,mikroskoplar, tomografi cihazlarından yapay organlara, neşterden hastaların kullandıkları ördeklere ve temzlik aletlerine kadar her türlü hastane , laboratuar cihaz ve ekipmanları bu işin içindedir. Bu cihazların tekdnik destek elemanlarının(tamir,bakım) yetiştirildiği Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Meslek Yüksek Okulu bir çok üniversitenin 2 yıllıklarında mevcut olup bunun gibi yüksek lisans bölümleride bir çok üniversitede mevcuttur. Bir cok mühendis makine,elektrik,bilgiayar bu bölüm üstünde bir cok dalda yüksek lisans yapabilmektedir.Ancak asıl gereken önlisasn eğitimi sadece 2 üniversitede mevcuttur.İlk olarak Başkent Üniversitesinde açılmış olup, daha sonra Yeditepe Üniversiteside bu gerekliliği farkederek açmıştır. Bölüm mezunlarının açıkta kalma diğe bir şansları bulunmamaktadır.
"Len mezun olunca noluoo onu söle" derseniz.
-Tüm hastanelerde ekipman alım satımlarında sorumlu olarak-yani ne alınıp ne kadar ne özellikte alınacağına karar verecek- bir klinik şefi olabilir.
-Herhangi bir medikal şirketde pazarlama görevlisi olabilirsiniz.-bu iş her ne kadar kap kapı tencere tava satmaya benzesede sizin muhatabınız doktorlar olucak aldığınız para milyarlar olucak.
-Eğer idealistseniz yurtdışında veya yurt içinde bu alanda kariyer yapabilirsiniz.- gidip bi fizikçinin elektrik mühendisinin medikal derslere girmesindense bu konuda özel ihtisas yapan sizin kabul edilmeniz daha mantıklıdır.
-Bu bölüm mezunlarına delice ihtiyac ve açık bulunmasuna rağmen yurtdışındakilerde bu konudaki mezunlara açlar. Yurt dışında ARGE lerde çalısabilirsiniz.Yeni cihaz yapabilirsiniz.
-Şu ana kadar ortalama 4 seferlik mezun verildiği düşünülür. Ülkemizdeki hastaneleri ve labaratuarları düşünürseniz halaa şanslısınız.
Ayrıntılı bilgi için her zmn;
Yazabilirsiniz
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin