Misyon
Üretim Mühendisliği Bölümü'nin temel amacı, günümüz teknolojisini ve mühendislik yaratıcılığını kaynakları, zamanı, parayı ve iş gücünü, çevresel gerçekleri göz ardı etmeden en verimli şekilde kullanarak birleştirebilen mühendisler hazırlamak için kaliteli bir mühendislik eğitimi sağlamaktır. Yoğun laboratuvar içeriği, staj olanakları ve araştırma tecrübeleriyle eğitim programı, mühendislik bilimlerinin uygulama anlayışını ve yaşam boyu öğrenmenin öneminin kavranmasını geliştiren mühendislik becerilerini sağlayacaktır.
Üretim Mühendisliği
Bütün mühendislik faaliyetlerinin asıl amacı, kullanılabilir ve satılabilir mallar üretmektir. Bu gerçeğin ışığında, Üretim Mühendisliği temel olarak malzemeleri kullanılabilir son ürünlere dönüştürme bilimidir. Günümüzün son derece rekabetçi pazar koşulları yaratıcı tasarım, modüler ürün mimarisi, işlevsellik, yüksek kalite, estetik, yüksek teknoloji ve düşük maliyet gibi özelliklerin tek bir ürün üzerinde toplanmasını gerekli kılmaktadır. Üretim Mühendisliği programının asıl çalışmaları, bu özelliklere sahip ürünlerin tasarım, malzeme seçimi, tezgahlar, kalite kontrolü, fabrika planı ve üretim planlaması (düşük ölçekli sistem mühendisliği), nakliye, çalışanların denetimi ve ekonomik analiz gibi kavramları hesaba katarak nasıl üretileceği üzerinedir.
Üretim Mühendisleri
Üretim Mühendisleri kullanılacak belirli işlemleri ve ekipmanı seçer ve koordine eder, veya bunların kullanımını idare edip düzenler. Bazıları standart makinaların farklı ürünlerin üretiminde kullanılabilmesi için özel takımlar tasarlar. Bu mühendisler üretim işlemleri ve malzemeler hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar. Böylece istenen işlemler, makinalara fazla yüklenmeden veya zarar vermeden, malzemeleri doğru kullanarak, etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilebilir.
Kariyer Seçenekleri
Üretim Mühendislerine herhangi bir ürün üreten tüm sanayi dallarında ihtiyaç vardır. Mezunlarımızı işe alabilecek sanayi dalları arasında bilgisayar sektörü, elektronik sektörü, otomotiv sektörü, havacılık ve uzay sanayii, kimyasal ve plastik sanayi bulunmaktadır. Çoğu Üretim Mühendisliği işleri sanayinin yoğunlaştığı büyük şehirlerde bulunmaktadır. Ülkemizde Üretim Mühendislerine özel bir ihtiyaç vardır.
İş Olanakları
Tasarım,imalat yöntemleri, bilgisayar destekli tasarım / imalat, bilgisayar tümleşik imalat ve esnek imalat sistemleri bilgileri ile donatılan bölümümüz mezunları, imalat sanayiinde geniş bir yelpazede çalışabilme olanağına sahiptirler. Bu yelpazede yer alan işlerin en önemlileri şunlardır: Ürün tasarımı, üretim sistemlerinin tasarımı, fabrika tasarımı ve düzenlemesi, üretim planlama ve kontrol, malzeme yönetimi ve kalite kontrol.
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin