slm arkadaslar burda silindirik bi platform uzerine ucgen seklinde bi kanatciklar dizilmis burda ucgen kanatciklarin verimi nasil hesaplanir..
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
slm arkadaslar burda silindirik bi platform uzerine ucgen seklinde bi kanatciklar dizilmis burda ucgen kanatciklarin verimi nasil hesaplanir..
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
önce kanatcıklar olmadan alan hesaplanır sonra hA(T1-T*) den ısı transferi hesaplanır daha sonra bi tane kanatcık için alan hesaplanır (üçgenin alanı alt ve üst tarafı) sonra kanatcıksız kalan kısımın alanı hesaplanır toplanıp kaç tane kanatcık varsa onla çarpılır. bulunan alanla tekrar ısı transferi hesaplanır hA(T1-T*) den sonra bu iki transfer oranı birbirine bölünür bu kanatcık verimini verir.
umarım anlatabilmişimdir.
kardes senin dedigin hA(T1-T*) kanatcikdan transfer edilen maksimum isi miktaridir.. iste verimi bulup hA(T1-T*) ile carpacaksin ki kanatcikdan gercekten transfer edilen isiyi bulabilesin.. verimi bulmak icin isi transferini hesaplaman gerekmiyor bence baska bir yol olmali.. yinede ilgine cok tesekkur ederim
onun tavlosu var nü degerini buluyosun ama o tabloda ben hiç üçgen kanatcık görmedim buldugun o nü degeri ile hA(T1-T*) ı çarpıyosun ama dediğim gibi üçgen kanatcıklar için görmedim
buldum heralde ancak pek emin diilm.. ucgen kanatciga esdeger bi cap bulup dikdortgen kesit alanli daire seklinde bi kanatciga ceviriyorsun, ordanda uzun bi formulu var verileri yerine koyup yapiyorsun.. bi asistani aradim o soyledi emin diilmis ama.. sizce mantiklimi?
biraz saçma geldi bana ama olabilir bu çeşit bi kanatcık hesabı hiç görmedim.
tesekkur
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin