2010 ÖSYS kılavuzundaki teknoloji fakülteleriyle ilgili kısımların yürütmesi TMMOB’nin başvurusu ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca durduruldu. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, konuya ilişkin olarak 22 Nisan 2011 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.
TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE ÖĞRENCİ ALIMINDA
"BEN YAPTIM OLDU" DİYEN
SİYASAL İKTİDARA, YÖK‘E VE ÖSYM‘YE
YARGI "DUR" DEDİ
2010 ÖSYS kılavuzundaki teknoloji fakülteleriyle ilgili kısımların yürütmesi TMMOB‘nin başvurusu ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca durduruldu. 2010 yılında teknoloji fakültelerine yerleştirilen 3600 öğrencinin ve ailelerinin mağduriyetini Siyasal İktidar sorumluluktan kaçmayarak ivedilikle gidermelidir.
Bilindiği üzere; Bakanlar Kurulu, 2009 yılında çeşitli üniversitelerde kurulu bulunan 19 mesleki ve teknik eğitim fakültesini kapatarak, yerlerine "Teknoloji Fakültesi" adı altında yeni fakültelerin kurulmasına karar vermişti. Bu çerçevede 2010 ÖSYS kılavuzunda 6 üniversitede açılan teknoloji fakültesinin mühendislik bölümlerine öğrenci alınacağına ilişkin duyuru yapılmıştı.
Aynı üniversite bünyesinde iki farklı fakültede aynı adlı bölümlerin kurulması ve ÖSYS‘de teknoloji fakültelerine iki ayrı puan türüyle öğrenci alınması, eşitsizlik yaratacağı gerekçesiyle Birliğimiz tarafından Yargıya taşınmıştı.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 2010 ÖSYS Kılavuzunda, Afyon Kocatepe, Süleyman Demirel, Fırat, Sakarya, Karabük, Gazi Üniversitelerinin Teknoloji Fakültelerine ilişkin yer alan hükümlerinin yürütmesinin durdurulması yönünde karar verdi.
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin