emrahtekeli Nickli Üyeden Alıntı
UmaRım öyLEdir..Tesekkür edeRim
Öncelikle sana tavsiyem; bir mühendis olarak büyük/küçük harfi nerede kullanacağını iyi öğren, daha düzgün şekilde yaz, bunun sana faydası büyük olur... Cidden...
Bu bölümü (Yerbilimcilerin %99'u gibi) hiç hesapta olmadan kazandım ve okudum. Yeni mezun sayılırım, 1 yıl da uzatarak bitirdim ve derslere ilgili değildim okulda hiçbirşey öğrenmedim... Gerçekten öğrenmedim... 2. sınıftan itibaren çalışmaya başladım, ilk olarak ücret almadan çalıştım 1 yıl sonra okurken maaşlı çalışmaya başladım daha sonra okulu bitirdiğimde (pratik olarak, teorik olarak bitirmedim o sıralar ) 3 4 ay boş kaldım ve umutsuzluğa kapıldım diyebilirim.. Daha sonra bi fırsat geldi ve şu an yurt içi/yurt dışı çalışan ve Türkiye'nin en büyüğü sayılabilecek özel bir firmada Arama Ekip Şefiyim... Bu meslek gerçekten zor, hem fiziksel, ruhsal bir güç gerektiriyor, hemde kafa patlatmak gerekiyor. Sana ve diğer tüm jeofizikçilere tavsiyem mesleği sevmiyorsanız hiç bu işin altına girmeyin, bankacı falan olun ( Bir çok arkadaşım bankacı şu an ) ama eğer seviyorsanız yada sevebileceğinizi düşünüyorsanız gerçekten çok zevkli ve ucu bucağı olmayan bir iş. Yıllar geçsede her gün yeni bir şey öğreneceksiniz ve yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayacaksınız.
Gelelim sektörün en ballı kaymaklı yönlerine;
*Kafam rahat olsun aynı çizgide kalıyım diyorsanız; Jeotekniğe yönelin (En fazla 3 sene dayanabilirsiniz )
*Az iş çok para diyorsanız; Petrole yönelin (Yakın zamanda başlayan bir atılım var ülkemizde, piyasaya yabancı bir firmanın girmesiyle imkanlar arttı) Bunun için çok iyi sismik öğrenin, özellikle deniz sismiği
*çok çalışıp, çok öğrenip çok para kazanmak istiyorsanız; Maden Jeofiziğine yönelin, mesleğin en kasvetli ama en zevkli dalıdır, iyi şekilde rezistivite, Ip , manyetik öğrenin, okullarda yok ama bi şekilde elektro manyetik öğrenirseniz zaten madenci olursunuz başka çıkarınız olmaz.
Herhangi konuda bilgi almak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum. Bu iş teknik bir iş ve bilgisayara, analitik düşünceye hakim olmanız gerek...
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin