Arkadaşlar sınav hakkındaki genel düşünceleriniz nedir?
Arkadaşlar sınav hakkındaki genel düşünceleriniz nedir?
Sınavı dışarıdan gözlemleyen bir gözlemci olarak bazı değişikliklere şahit olduk.İstersniz kısa kısa belirteyim;
1-Örneğin daha önce sadece Atatürk dönemi ve ilkelerini ilgilendiren durumlar ilke ve inkilap sorusu olarak sorulan sorular şimdi ise Atatürk dönemi başlığı adı altında ilke ve inkilap sorusu olarak karşımıza çıkmaktadır.
2-Daha önce sadece yoruma dayalı sorulan sorular şimdi ise I,II,III gibi maddeler haline getirilmiş ve daha fazla bilgi gerektiren konuları içermekteydi.
3-Daha önce müfredat dışına çıkılmayan konular şimdi ise müfredat dışına da çıkılarak lise tarihi gibi detayı gerektiren mevzuları da içermekteyddi.Sorulan sorulardaki konular kpss kitaplarında mevcuttu fakat konunun içerisineki kitaplar kpss nin dışına çıkılmıştı.
4-Güncel bilgiler soruları dahil Tarih konusunun kültür ve edebiyat konusunu da bilmeyi gerektiriyordu.
5-Türkçe soruları daha çok muhakeme istiyordu ve parağraflar uzundu.
6-Matematike ek olarak sayısal mantık gelmişti fakat matematik soruların birçoğu da mantık konusuna yakınlık arzedecek süretteydi.Yani ales tarzındaydı.
7-Tarih soruları 30 dan 27 ye düşmüştü ve bir kitap bilgisi olan günümüzün tarihi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi soruları eklenmişti.
Kısacası artık KPSS de diğer sınavlardaki raikal değişikliklere ayak uydurmak zorunda kalmış daha çok bilenin,tek kaynakla yetinmeyenini,ordukça çok soru çözerek konuları pekiştirenin kazanacağı sınav haline gelmişti...Kazananlara şimiden hayırlı olsun.--ARGE BÖLGE DİSTİRÜBİTÖRÜ
yaklaşık 6 senedir kpps denilen illetle haşır neşir olmuş durumdayım.en son 2014 sınavında 87.59 puan aldım. size tecrübelerimi aktarayım:
1-her sene bir dersten mutlaka zor sorarlar. 2012 sınavında Türkçe,2013 sınavında matematik ve 2014 sınavında tarih soruları zordu.
2- eğer kpss'ye çalışacaksanız eylül ayında başlayın. ister dershaneye gidin,ister internetten video izleyin. çok bir şey fark etmiyor.
3- son 5 yılın çıkmış sorularını çözün ve zayıf olduğunuz olduğunuz konuları not edin. sonrasında o konularla ilgili ders videosunu izleyin ve not alın.
4-çözemediğiniz sorularda zaman kaybetmeyin ve beyninizin durduğunu hissettiğiniz zaman diğer ders sorularına geçerek zihninizi monotonluktan kurtarın
5- eğer kaynak ve ders videosu olarak tavsiye istiyorsanız "ihtiyaç akademi" oldukça iyidir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin