Sayfa 1/3 123 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Junior Member FuLL_MaNiAc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.10.2007
    Mesajlar
    2
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    merhaba arkadaşlar
    şu an 11. sınıf ögrencisiyim seneye össye gireceğim ve metalurji muhendisliği istiyorum fakat kafamda bazı soru işretleri var umarım bunları beraber çözeriz..
    Zonguldak ereğlide yaşamaktayım ve burada EREĞLİ DEMİR ÇELİK fabrikaları var yani metalurji muh oldugumda iş bulamama gibi bi sorunum olmaz sanırım.iyi bir üniversitede istanbulda okumak istiyorum bölümle ilgili biraz araştırmalarım sonucu metalurhi muh bırasda olsa makıne muh.liğinide kapsıormus dogrumudur? ayrıca en cok merak ettiğim şey ise maaş durumu; acaba sizlere ne kadar maaş alıyorsunuz diye sorsam ayıp olmaz maaşı şu yüzden önemsiyorum metalurjiyi bitirdikten sora master falanda düşünüyorum o kadar okuduktan sonra az parayla çalışmak bıraz sacma olur!:S neyse cvplerı beklıyorum...

  2. #2
    Member fatihm16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.10.2007
    Mesajlar
    62
    Konular
    24
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    bulunduğun bölgede ereğli demir çelik fabrikaları var ve ben burada çalışacağım işim garanti diyorsan maaşları fabrikada çalışanlara sorman daha mantıklı..
    Bursada yaşıyorum tofaş, renault, bosch, karsan fabrikalarında toplam 10.000in üzerinde çalışan var bunun dışında da yüzlerce bunların yan sanayii ve diğer makina imalat sanayiine ait firma var..buna rağmen ben burada kesin şöyle bir firmada iş bulurum diyemiyorken 1 fabrikaya bel bağlamak bence sakıncalı..
    önemli olan kendini yetiştirmek üzere çalışman..kurumsallaşmasını tamamlamamış bir yere giriş yaparsan sana yeni mühendis olarak 650-950 lira arası bir maaş verme ihtimalleri 90/100 dür..
    tofaş renault bosch yeni başlayan bir makina mühendisine 2500 lira civarı verir..çalışma koşullarıda gayet iyidir.
    manisa vestele gidersen bu rakam 1600 lira civarı olacaktır, ama benim tanıdığım mühendislerin büyük bir kısmı pek hoşnut değildir vesteldeki ortamdan..
    metalurji mühendisliği güzel bir bölümdür, makina ile birçok ortak ders alırsın..makina mühendisliğinde çok önemli bir yer tutan malzeme üzerine daha geniş bir eğitim alırsın, değişik teknolojileri değişik malzemeleri vs. öğrenirsin.. hitap ettiği konular piyasada önemli bir yer tutar..ama bir makina mühendisi olmassın tabi, makinanın değişik ilgi alanları vardır bunlara pek bulaşmazsın..bir makinacı olarak gerekli ve güzel bir bölüm olduğunu düşünüyorum..

  3. #3
    Junior Member FuLL_MaNiAc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.10.2007
    Mesajlar
    2
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    öncelikle yorumun için tşkler...haklısın sen burda gibi çoğu markaların üretim yeri oldugu yani sanayi bakımın gelişmiş bir yerde olmana rağmen iş bulma olarak kolay yönden bakmıyorsun ya tabiki bende kolay olarak bakmıyorum ama iyi bir universitede okumak istiyorum zaten puanım yetersiz gelirse össde gitmem iyi bi yer tutana kadar yolu var ve doktorayı şart koşuyorum kendime hatta aklımda yurtdışı master bıle geçıyo...yalnız yeni başlayan olarak belirttiğin fıyatları alıcaksam okumak bana çok saçma gelir benim ablam harıta çizim yaptıgı halde o kadar para ki daha outocad bilmedn(kursa gidiıo ama) yani o rakamlar biras düşk geldi...burdaki fabrikada bu işi yapan adamları bulmak zor ki bulsamda bana pek olumlu yaklaşcaklarını sanmam ayırıca duyduğuma göre şöyle bir sistem varmış derece sistemi çalıştıkça derecen artıyormuş? yani kademeli olarak bilmiyorum nasıl olur!..metalurji bölümü güzel ve ilgilendiğim alanlar içerisinde fakat yinede kararsızım belkide bazı şeyler için daha erken oldugunu düşünüyorum...

    sınıftaki çoğu arkadaşıma soruyorum hepsi çalışkan zeki arkadaşlarım hepsine soruyorum ne olmak istiyorsun diye 'valla dıolar öss yapabıldıgımın en iyisini yapıp iyi bi üniye gitmek!' yaw dıorum hiç mi hedefiniz yok var ama hedefine ulaşan az! çoğu böyle düşünüyor ve düşüncelerini örnklerlede destekliyorlar ben onlarıda haklı görüyorum ülkemiz şartlarında olay bu ama ben hedefine ulaşanlardan olmak istiyorum fakat hedefimi de iyi görmem onu benimsemem lazım bu yüzden bu tür sorulara sizi mahsur bırakıyorum:S...hayallerime kavuşabilmem için tek amacım iyi bi iş; dolgun bi maaş...


    ya abiler(abi dıorum çunkü hepiniz yani çoğunlugunuz mesleğini eline almış lise dönemlerinden geçmiş kişilersiniz) yaşınıza ve hayat tecrubelerinize gördüklerinize geçirdiklerinize dayanark bişey sorucam işletme yada iktisat tarzı bi nevi ticaretle ugraşan işler mi daha iyi kazanır yqsa muhendislik alanlarımı...ben cevreme bakıyorum işletme okuyup kendi işlerini yapanlarda var iktisat okuyup bi şirkete bağlı kalıp yaşamlarını sürdürenlerde, hepsininde gözlemlediğim kadarıyla yaşam standartları yüksek acaba işlerini iyi yaptıklarından mı çok kazanıyorlar yada sadece şirketin veya işinin getirdiği para mı bu?

    şimdi kendi kendime düşünüyorum ticarete kafam fazlasıyla yatkın ticarete girdiğimde oyle yada böyle para kazanırım dıorum hiç bişey için geç değil bölüm değiştirip iktisat işletme ticaret vs mi okusam? öss tablolarına bakıyorum bu alanların kontenjan sayıları çok yuksek ve puanlar o kadar abartıda değil!..

    cvpları bekliyorum tşkler..iyi bayramlar!..

  4. #4
    Junior Member darkdream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.09.2007
    Mesajlar
    9
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    Bir metalurji mühendisi olarak şunları diyebilirimki Ereğli Demir-Çelik'e girmek aşırı zor. Hatta imkansız. Sadece en iyi mühendisleri alıyorlar, özellikle metalurji mühendisliği mezunlarının çoğu oraya girmeyi ister, benim bildiğim, girdiği anda 3-4 milyar alan tanıdıklarım var, şu an kesin 2ede katlamışlardır bu miktarı.
    Yani amacın sadece ereğli demir-çelik olmasın orası zor bir yer, farklı yerlerde de iş bulabiliyorsan(oraları bilmiyorum) metalurji mühendisliğini tavsiye ederim. İstanbulda 100e yakın döküm ve demir-çelikle ilgili firma var mesela.


    Normal metalurji ve malzeme bilimi zaten bir bilim dalıdır, makinadan ayrılma hikayesi Türkiyeye özel bir durum, normalde malzeme bilimi diye zaten bir bilim dalı bulunmakta ve bölüme girdiğinde bu disiplini öğrenirsin, malzemenin atomik yapısı, elektronik yapısı, şekillendirimlesi, mikroyapıyla malzeme yapısıyla oynama, bunları karakterize etmek filan gibi.

    Ama Türkiye'de çok teknolojik bir eğitim verilmiyor, yani normalde yurt dışında kuantum kimyasıyla, katı hal fiziğiyle, nanomalzemelerle içiçe birçok ders verilirken Türkiye'de es geçilir. Onlar yerine demir-çelik üretimi, döküm prensipleri, demir-dışı metallerin üretimi gibi dersler alırsın. Ben yurt dışına göre eğitimimizin daha yüzeysel olduğunu düşünüyorum ama bunun dışında gerekli birçok dersi de alırsın( kimyasal metalurji, fiziksel metalurji, malzemelerin karakterizasyonu, malzeme bilimi1 ve 2 dersleri, kompozit ve polimerik malzemeler vs vs...)

    Makine mühendisliğyle ortak derslerimiz anca malzeme bilimi ve metallere şekil verme dersleriyle kısıtlı, onun dışında hiçbir dersimiz ortak değil(Genelde ilk 2 senede birçok mühendislik yakındır zaten, mukavemet, statik, termodinamik filan alınır.)

    Makine mühendisliğinin disiplini apayrıdır, onlar işin mekanik kısmını ve ısı ile ilgili konularını ve bunların kontrolünü öğrenir, hatta makine muhendislerinin malzeme bilimi 1 ve 2 dersleri içeriğiyle bizimkiler aynı değildir, metalurji ve malzeme muhendisleri daha farklı bir müfradatla öğrenir. Malzeme bilimi 2 dersinde onlar alaşımları, ısıl işlemi öğrenirken, malzemeciler, malzemelerin elektronik, optik ve magnetik özelliklerini öğrenir.

    Benim bir yazım daha var metalurji-makine hakkında onun linki:

    [Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]


  5. #5
    Junior Member RAMSES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.07.2008
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    metalurji mühendisi nerelerde nasıl çalışır maddi durum ve yurt dışı imkanları nelerdir by ramses

  6. #6
    Junior Member AYSGL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.07.2008
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    herkese slm öncelikle, ben bu sene sakarya metalurji de eklemeyi düşünüorum tercihlerime ama bayan olarak nasıl iş bulabilirim bilmiorum sizce bu sektörde byan olarak tutunabilir miyim?

  7. #7
    Junior Member karizma_0633 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.09.2008
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    slm bende kocaelide okuorum yeni mezun 1500 ile başlar desek bu rakam bikaç yıl sonra sağlam bi tecrübe ile ne kadar a kadar çıkabilir???ve böyle tanıdıklarınız varmı örnek verirseniz daha somut olur???

  8. #8
    Junior Member cşrbkr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.01.2009
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    kardeş makine mühendisinden daha az alırsın çünkü makinecilerde malzeme dersi alıyor iş verende makinacıyı alıyor niye ekstradan para verip malzemeci alsıki .nasa da çalışıp yeni malzeme üretmiyosunki burası türkiye

  9. #9
    Junior Member kou.metalurjist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.02.2009
    Yaş
    44
    Mesajlar
    16
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    yeniden mühendislik okusam gene metalurji ve malzeme mühendisliğini okurdum ve yine kocaeli üniversitesini tercih ederdim. bölüm başkanı prof. dr. şadi karagöz hocamız bu alanda süper bir eğitimci. onun üstüne metalurji ve malzemeci tanımam tanımadımda. yaptığı çalışmalara bir bakın isterseniz. titanyun alaşımından kalp pilinden tutun, mikroalaşımlı çeliklere kadar. harika bir bilim adamı...
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!!

  10. #10
    Junior Member ondercengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.10.2008
    Mesajlar
    10
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

    Ynt: metalurji mühendisliği okumak istiyorum kafamdaki soru işrateleri..

    ben diğer üniversitelerdeki bölümleri de uzun bir süre inceledim ve bence anadolu yada gyte daha iyi kocaelinden. hocalar + akademik fırsatlar + laboratuarlar olarak.

    ayrıca bu bölümü okumak isteyen arkadaşlara belirtmek isterim, bir gün sanayide ırgatlıktan sıkılırda devlete geçmek isterseniz mühendis olarak kpss de bölüm 1.si de olsanız bu mühendisliğe pek ihtiyaç duymuyorlar.

 

 
Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •