6 sonuçtan 1 ile 6 arası
    Junior Member kaan07065114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

fikirlere ihtiyacım var

arkadaşlar fikirlere ihtiyacım var..bir makina tasarlıyoruz amacımız masrafı olabildiğince azaltmak..makinaya 2motor yerine 1 motor kullanırsak maliyet baya düşücek ama mümkünmü?makinanın 2 ayrı kısmı var biribirine mekanik olarak bağlı ama hareketleri biribirinden bağımsız örneğin biri aşağı yukarı giderken diğeri sağa sola hareket edecek ve bu hareketler farklı devirlerle olacak..bunu tek motorla sağlamak mümükünmü yoksa 2farklı devir için tek yol 2 ayrı motor kullanmakmı?

2.soru makinalara robotik bir takım hareketler uygulamalar direktifler hangi programla yüklenir?

teşekkürler

Junior Member hasangul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

Ynt: fikirlere ihtiyacım var

arkadaşım bana göre farklı 2 kısmı farklı devirlerde çalıştırmak biraz zor dişli sistemi kullanarak farklı devirler elde edebilirsin ama bu gücü farklı hareket eden sistemlere nasıl iletirsin bilemeyeceğim ama eğer projenin resmini yollarsan sana belki yardımcı olabilirim ama eğer motorlar pahalı ise daha küçük motorlarla dişli sistemi kullanarak gücü artırabilirsin ama tabi makineyi olması istenen özelliğe göre bakmak gerek resmi yollarsan sana yardımcı olabilirim

Junior Member kaan07065114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

elimde daha resim ve tasarım yok ama fikirler var ve bir yerinden başlamak lazım bira acemiyiz çok piyasa araştırması yapamadım..ama ben size mutlaka mesaj atcam tekrar

Junior Member FıRaT C__N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

slm arkadasım sanırım bu mumkun olabılır motora aralarında belırlı bı mesafe bulunan ıkı adet mıl baglayarak bu baglamanın sorun olacagını dusunmuyorum mekanık ıslerlık ıcın azda olsa bı sekıl olustu kafanda hocalarıma da danısıp sana cok net bı cızım yollamayı dusunuyorum.sakıncası yoksa cıft dogrultulu calısma mekanızmasını ne amacla kullanmayı dusundugunu sorabılırmıyım?

Junior Member kou.metalurjist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    1
    Tecrübe Puanı
    0

dostum makına muhendısı degılım ama bunu yapabılrısın bence. arabaların tekerleklerını dusun mesela motordan cıkan kuvvet dık olarak aktarılır ancak sen bunu tekerleklere yatay olarak ıletırsın aynı o mantıgı kullan. dıslılerle yada bı takım zamazıngolarla ılerı gerı hareket elde ederken bı taraftan da asagı yukarı hareketı elde edebılırsın. cızmek kolay ama anlatmak cok zor
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!!

Junior Member oktay.ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

HOCAM ASLINDA TAM SİSTEMİ BİLMİYORUZ AMA YAPILABİLİR.KONİK DİŞLİLER, KAYIŞLAR YARDIMIYLA HAREKETİ BAŞKA BİR NOKTAYA İLETEBİLİR VE ORDANDA DİŞLİLER YARIMIYLA YÖNÜNÜ HIZINI DEĞİŞTİREBİLİRSİN.ANCAK DİŞLİLERİ KENDİN YAPMA İMKANIN YOKSA MOTORDAN DAHA AZ MALİYETLİ OLACAĞINIDA DÜŞÜNMÜYORUM.KOLAY GELSİN.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin