öncelikle makinacılara selamlar.benim sorum makina mühendisliği ve endüstri mühendisliği arasındaki fark nedir? bilgi verirseniz sevinirim,çünkü ben endüstri makina teknoloji kalıpçılık bölümü okuyorum.
öncelikle makinacılara selamlar.benim sorum makina mühendisliği ve endüstri mühendisliği arasındaki fark nedir? bilgi verirseniz sevinirim,çünkü ben endüstri makina teknoloji kalıpçılık bölümü okuyorum.
wala bu ülkede endüstri mühendisi tam olarak ne iş yapar kimse bilmez. ama sana bildiğim kadarını anlatayım. kriz ortamlarında en çok işine son verilen mühendisliktir endüstri mühendisliği.bir nevi işletmeci mantıgıyla çalışır, üretim maliyet optimizasyonunu sağlamaya çalışır. sözde her mühendislik dalından anlar onları kordine etmeye çalışır ama pratikte hiçbir mühendislik dalından tam olarak anlamaz. her türlü mühendisliğin ve işletmenin falan derslerini kabaca alır. makinadan yüksek puanlı olmasının tek sebebi kızların %70 i endüstri tercih eder. makinada ise kız bulamazsın. bu yüzden endüstrinin puanı hep yüksektir. okurken zorlanmassın güzeldir. ama iş ilanlarını incelerken çok az sayıda endüstrici alındıgınıda görürsün. benim bildiğim kadarıylsa böyle. makineyı anlatmaya sayfalar yetmez. hemen hemen heryerde çalışırlar ama okuması en kötü bölümdür.
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,<br />Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.<br />Eğil de kulak ver bu sessiz yığın<br />Bir vatan kalbinin attığı yerdir.<br />Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,<br />Gördüğün bu tümsek, Anadolu’nda<br />İstiklal uğruna, namus yolunda, <br />Can veren Mehmet’in yattığı yerdir....
bir makina mühendisini 6 ayda endüstri mühendisi yapabilirsin; ama bir endüstri mühenndisini hiç bir zmn makinacı yapamazsın; arasındaki tek fark budur
şu kadar söyliyim ikisi birbirinden tamamen alakasız bölümlerdir. Endüstri mühendisinin çalışma alanları ile makine mühendislerinin çalışma alanlarının çakışmayı teğet bile geçemez.
Endüstri mühendisli bir işletmeyi tedarikçisinden müşterisine lojistiğinden üretimine kadar üst ve alt sistemleriyle birlikte alarak, mühendislik yöntemlerine dayalı olarak yönetmek ve yönlendirmekle alakalı bir mühendislik dalıdır.
bunun içinde tesis planlamasından tutun iş güvenliğine, kalite yönetiminden tutun ergonomiye, finanstan tutun üretime, lojistikten tutun üretim planlamaya ve daha bir çok konu vardır..
Endüstri mühendisliği makina veya inşaat mühendisliği gibi teknik bir dal üzerinde uzmanlaşma mühendisliği olarak algılanmamalıdır.
Apayrı konulardır. Makina veya inşaat mühendisliğine bakıldığı gibi endüstri mühendisliğine bakılarak içeriğini kavramaya çalışmak çok yanlıştır.
Endüstri mühendisliğinden mezun olan insanların bireysel yetenekleri başarılarında çok büyük farklılıklar oluşturabilmektedir.
endüstrü mühendisliği işletme bölümünün mühendislikteki adı bence
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin