merhaba,
Anladığım kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.
şimdi değerlerde orjinal krank çapı 235 mm sizdeki 88 mm. Ve turbo takacağım diyosunuz. siz elinizdeki krank milini takarsanız krank mili elinizde kalabilir. çünkü turbo havayı yüksek basınçta silindire yolladığı için krank mili üzerinde aşırı yük olmakta. Buna dikkat ediniz!!!
burdaki teziniz güzel bunu bildiğim için zaten öle bi fikir alıyım dedim zaten bu xu motorların turbo dizel grankı takıp xud11 grankı gibi 88 mm olan grankı 96 mm e çıkartıyosunuz zaten dediğiniz gibi hunlamalı 88 mm forged pistonu bloğa çaktınızmı 2.4 cc civarı bişey oluyor ki bu nkombinasyonda bence turboya gerek yok
Sıkıştırma düşürmek için ya yanma odası hacmini ya da silindir hacmini büyütmelisiniz.Yanma odası hacmini büyütmek için 2 yol vardır. Silindir kapağını özel üretip yanma odası ölçü değerlerini kendiniz ayarlarsınız veya çift conta kullanır yanma odası hacmini büyütürsünüz.
Silindir hacmini büyütmek için (sizin mesajda bahsettiğiniz cc ki bu silindir hacminin birimidir..) kendi bloğunuzda bu sınırlıdır.. silindir rektefiye ile silindirlerin çapını büyütür, pistonları o büyüttüğünüz çapa göre alır takarsınız ki bu standart üstü pistonların fabrika değerlerini bulup ona göre silindir rektefiye ve sonrasında silindir honlama yapmalısınız. Yada ÖZEL ÜRETİM
Benden size bir tavsiye, bence bunlarla uğraşmayın, bunlara harcayacağınız paranın üzerine az bir miktar koyarak turbo şarjlı bir motor bulabilirsiniz. Yok illa bunu yapacağım diyorsanız hesaplarınızı çok iyi yapmalısınız. Aksi taktirde başınız çok ağrır + motordan orjinal halindeki performansından düşük bir performans alırsınız.
Ben buna şahit oldum. Birisi şahine turbo takıyor ve hesaplarını iyi yapamayınca krank ortadan 2ye ayrılıyor. ki burada önemli olan şahin değil yapılan hatadır. markanın bi önemi yoktur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin