5 sonuçtan 1 ile 5 arası
    Junior Member musaeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    2
    Tecrübe Puanı
    0

ileri-geri hareket eden bir mekanizma

arkadaşlar biz kızak üzerinde belli bir periyod ve salınıma sahip ileri geri hareket eden bir mekanizma tasarlamak istiyoruz..ileri gidip kısa bir zaman beleyip tekrar geri dönen bir mekanizma yani.bunu nasıl tasarlayabilirz.ne tür motor ve ne tür malzeme kullanmalıyız? önerilerinizi bekliyorum...

codersexyguy
    Guest codersexyguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ynt: ileri-geri hareket eden bir mekanizma

öncelikle "corriolis ivmesi" hakkında geniş bilgiye sahip olman gerekiyor, yanılmıyorsam tasarlamak istediğin mekanizma aslında bir noktasından geçen herhangi eksene bağlı bir çubuğun üzerinde gidip gelen yük barındıran basit bir mekanizma gibi geldi bana...

örneğin, bu tür mekanizmalar inşaat sahalarında, binanın katlarına tuğla, demir v.b gibi taşımak için kullanılabilir.

bu sistemlerin tasarımında "d'alambert ilkesi"ni kullanman yapacağın hesaplamalarda sana büyük kolaylık sağlar.

sitemde kullanmak istediğin elemanları önce ölçülerine uykun şekil faktörleriyle milimetrik kağıda çizmelisin, yani açılar, uzunluklar doğru ölçülerde olmalı.

bundan sonraki adım, motordan aldığın güce bağlı olarak "dönme momenti (tork)"u hesaplayıp, ilk adımda "kuvvet analizi", sonra "ivme-hız analizi"ni milimetrik kağıda çizdiğin poligonlar yardımıyla yapmalısın.

bu tür sistemler için kullanılan elektrik motorlarını "(senkron, asenkron, step, servo v.b. gibi)" bir motor kataloğundan seçebilirsin, buna bağlı olarak da sistemin taşıyabileceği kütleye sahip sistem elemanlarını bir malzeme kataloğundan seçip mukavemet, boyut, kontrol faktörlerini göz önüne alarak proje hesaplamalarını yapman gerekir.

başka sorun varsa bekliyorum,

Junior Member musaeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    2
    Tecrübe Puanı
    0

bize somut birseyler gerekli herangi bi hesaplamadan ziyade işimizi gorebilecek bir mekanizma.bu ileri geri hareket eden mekanizmada amacımız yumusak bi malzemeyi keskin bi ucla delmek bunun için ne yapabiliriz

Junior Member özgüröz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    0
    Tecrübe Puanı
    0

1 yol öncelikle bir plc alıyorsun. sonrada bir step motor alıyorsun. plc ile step motoru çalıştırıyorsun tabii burada plcnin nasıl kullanılacağını bilmem gerekli(step 7micro win'i kullanabilirsin). yani hem kumandasını yapacaksın hem de güç olayını.pals göndererek
    2 yol veya bir 16f84 alıyorsun bunu programlayorsun step motoru bununla kontrol ediyorsun.pals göndererek
    3 yol ya da bir kam tasarlıyorsun kam'a kayış takıyorsun.diger ucunuda bir dişli mekanizmaya bağlıyorsun.dişli mekanızmayı kremayer dişli ile tutturuyorsun.kremayer dişli ile kesiciyi bir şekilde birleştiriyorsun.
    4 yol micromaster programıyla bir asenkron motoru kontrol ederekten hallediyorsun
    5 yol pnömatik bir sistem kuruyorsun burada kompresör -hortum -2 yollu 2konumlu yön kontrol valfi bir selenoid valf ve bir piston gerekiyor. sana en uygunu bence bu

Member biberoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konular
    6
    Tecrübe Puanı
    0

Özgüröz un verdıgı önerilerin bırını kullan bence arkadas en mantıklı olanlarını yazmıs..Bana da sorarsan en mantıklısı
    pnomatık bı sıstemle yapman.. Tabı pnomatık konum kontrolunude yapmayı bılmen lazım festo nun sıtesıne gırersen eger orada
    ıstedıgın mekanızmaya benzer bı sıstem bulabılrsın....[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
    http://www.zomoyun.com/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin