merhaba araştırma konusu olarak ""otomasyonda kullanılan sensörler" konusu verildi yardımcı olabilirmisiniz
merhaba araştırma konusu olarak ""otomasyonda kullanılan sensörler" konusu verildi yardımcı olabilirmisiniz
kapasif sensör endüktif sensör ldrler ptcler ntcler basınç kontrol sensörleri optik sensörler en çok kullanılan sensör çeşitleri
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
bende olan bı dosyayı rapıd e attım oradan ındır bak belkı ısıne yarar...
Kolay Gelsınn
http://www.zomoyun.com/
kovalı ( bantlı ) elevatörler in otomasyonu hakkında bi fikri olan var mı ?
tekrar merhaba
daha önce uygulanmış bir elevatör otomasyonunda kullanılan malzeme listesi elimde mevcut.
[Misafirler Kayıt Olmadan Link Göremezler Lütfen Kayıt İçin Tıklayın ! ]
bu malzemeleri internette araştırdım ve ne olduklarını biliyorum..
1 - Alt doluluk seviye sensörü ( AD 311 )
2 - Endüktif Sensör ( NJ5-18 )
3 - Kontrol Merkezi ( MS24-112 )
4 - Yaklaşma Sensörü ( Bi15U-CP40 )
alt doluluk seviye sensörü 1 adet gergi tamburu hizasında kullanılıyor.
yaklaşma sensörü gergi ve tahrik gövdelerinde bant kılavuz rolelerine bağlı 4 adet,
endüktif sensör ki sanırım bu devir bekçsi oluyor iki adet gergi ve tahrik millerinde kullanılmakta..
Gelgelelim benim sorum Kontrol ünitesinin hangi sensörden sinyal aldığını bilmiyorum..
Devir bekçisinden mi yoksa yaklaşma sensöründen mi ?
ve kontrol merkezi 1 adet yeterli midir yoksa sensör adedi kadar kontrol merkezi almak gerekir mi ? misal 4 tane yaklşama sensörü var tüm sinyalleri paralel olarak bir tane kontrol ünitesine girsem yeterli olmaz mı ?
farklı otomasyonculardan farklı cevaplar aldım kafam biraz karıştı açıkçası..
yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim.
PARK SENSORİ İLE İLGİLİ PROJE ARIYOM YARDIMCI OLURMUSUNUZ
araba parkı mı yoksa çocuk parkı mı ? cümleleriniz biraz açıklayıcı olursa belki biraz yardımcı olmak isteyenler çıkar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin