TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ
Bu mühendislik programında, tekstil sanayinin kullandığı tekstil hammaddelerinin özellikleri, bunların işlenmesi ile ilgili yeni yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi için çalışmalar yürütebilecek düzeyde teknik eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Tekstil Mühendisliği programında öğrenciler tekstil teknolojisi ve tekstil kimyası ve terbiyesi alanlarında bilgilendirilirler. Tekstil teknolojisi, iplik, dokuma, örme ve konfeksiyon, kalite kontrol konularında; tekstil kimyası ve terbiyesi ise, lif boyar madde, tekstil yardımcı madde kimyası ile baskı, apre, kimyasal tekstil, kontrol kimyası konuları ile ilgilenir.
Lisans Eğitimi ve Süresi:
Eğitim süresince matematik, fizik, kimya gibi temel fen dersleri; statik, malzeme, mukavemet, dinamik, elektrik makineleri, akışkanlar mekaniği, termodinamik, ısı iletimi, otomatik kontrol gibi mühendislik dersleri yanında dokumacılık esasları, tekstil kimyası, kalite kontrol, dokuma hazırlık, pamuk iplikçiliği, yün iplikçiliği desencilik gibi meslek dersleri okutulmaktadır. Öğrenciler dersleri kuramsal ve uygulamalı olarak izlemekte, yaz aylarında staj yapmaktadırlar. Lisans eğitimi 4 yılda tamamlanmaktadır.
Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları:
Mezunlarına Lisans Diploması ve "Tekstil Mühendisi" ünvanı verilir.
Gelişen tekstil sanayii, beraberinde bu alanda iyi yetişmiş teknik insan gücüne olan gereksinimi de arttırmaktadır. Tekstil Mühendisleri iş bulma sorunuyla karşılaşmamakta; hatta oldukça iyi koşullarda çalışma olanaklarına sahip bulunmaktadırlar. Tekstil Mühendisleri bu sektörde bulunan özel ve kamu kuruluşlarında çalışabilirler.
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin