UÇAK MÜHENDİSLİĞİ
Bu mühendislik programının amacı gelişen hava ulaşım araçlarının yapımı, bakımı, tasarlanması ve araçların güvenli bir biçimde seyredebilmesi için gerekli önlemleri alabilecek teknik insan gücünü yerleştirmek ve araştırma yapmaktır. Makine, inşaat, elektrik ve metalurji mühendislikleriyle ortak özelikler taşıyan bu mühendislikler, çeşitli mühendislik sistemlerinin hava ile etkileşimlerine ilişkin sorunlarını inceler ve bu konuda eğitim yapar.
Lisans Eğitimi ve Süresi:
Tüm mühendisliklerde olduğu gibi ilk yıllarda matematik, fizik, kimya, gibi temel fen dersleri ağırlıklı olarak verilir. Daha sonra termodinamik, statik, dinamik, mukavemet, akışkanlar mekaniği, elektrik, elektronik, aerodinamik, gaz dinamiği, yapı-malzeme, etki sistemleri, ısı transferi gibi mühendislik dersleri okutulmaktadır. Öğretimin her aşaması, yaz kursları, laboratuvar çalışmalarını kapsar. Yaz kursları, Türkkuşu, TUSAŞ, THY ve Hava Kuvvetleri gibi kurumlarda yapılmaktadır. Lisans süresi 4 yıldır.
Mezunların Ünvanları ve Çalışma Alanları:
Mezunlarına Lisans Diploması ve "Uçak Mühendisi/Havacılık Mühendisi" ünvanı verilir.
Ülkemizde uçak sanayinin kurulmasından sonra Havacılık ve Uçak Mühendislerine oldukça büyük gereksinme duyulmaktadır. Mezunların iş bulma konusunda pek sıkıntı çektikleri söylenemez. THY, Türk Silahlı Kuvvetleri, TUSAŞ gibi kurumlar yanında ülkemizde gelişmeye başlayan uydu sistemleri ve havacılık sanayinde de iyi koşullarda çalışabilmektedir.
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin