SABANCI ÜNİVERSİTESİ
Sabancı Topluluğu, Türkiye'nin en büyük ve etkin aile vakfı olan Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA) önderliğinde, Sabancı Üniversitesi'nin kuruluş kararını 1994 yılında aldı. Ağustos 1995'te, 22 değişik ülkeden, çeşitli üniversite, bilim merkezi ve disiplinlere mensup 50'nin üzerinde bilim adamı, araştırmacı, öğrenci ve işadamı İstanbul'da düzenlenen arama konferansında biraraya geldi. Konferans salonunda, İstanbul'da kurulacak bir dünya üniversitesinin felsefesi oluşturuldu: "Birlikte yaratmak ve geliştirmek". Bu konferansı, öğrenci eğilimleri araştırmaları ile desteklenen tasarım komitelerinin çalışmaları ve oluşan akademik programlar izledi. Sabancı Üniversitesi'nin temel atma töreni 31 Temmuz 1997'de gerçekleşti. Üniversite, Ekim 1999'da ilk öğrencilerini karşılayarak öğretime başladı.
Katılımcılığa ve takım çalışmasına bağlı bir kurum kültürü oluşturarak, tüm paydaşlarımızın gereksinimlerine duyarlı, yenilikçi bir üniversite olacağız. Disiplinlerarası bir eğitim altyapısı ile, öncülüğe yol açan özgün bilginin yaratılmasını ve yayılmasını sağlayacağız.Sabancı Üniversitesi, eğitim alanındaki yaratıcılığı ile tüm dünyada bir referans noktası olmayı hedeflemektedir.
Misyonu; her alanda yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek; bilim ve teknolojik gelişmelere ve üretilen bilgilerin topluma yayılmasına katkıda bulunmaktır.
Sabancı Üniversitesi'nde yürütülen eğitim programları, diğer Üniversitelerden farklılık gösterir: "Bölümsüz" yapımız ve bilgi üretiminde "disiplinlerarası" yaklaşımımız, akademik programlarımızın ve kurumsal yapılanmamızın oluşumunu güçlendirir. Bu nedenle enerjilerin, fakülteler içinde her alanın egemenliğine ayrı harcanması yerine, tümünün karşılıklı etkileşimini ilke olarak kabul eden bir kuruluş modeli benimsenmiştir. Amacımız, var olan bilgiyi öğrencilerimize aktarmaktan öte, onlara yaratıcı zekâlarını kullanarak bilgi üretme yetkinliğini kazandırmaktır. Bu nedenle de, her bir öğrencimizin yaratıcı ufkunun alabildiğine genişlemesini istiyoruz. Böylece bilginin topluma yayılması ve bilgiden küresel standartlarda ekonomik değer yaratılması misyonumuzu gerçekleştireceğimize inanıyoruz.
Barınma-Beslenme-Sağlık:
Üniversite geçmişimizin bizde uyandırdığı duyguların genel dokusunda, bu anıların tatlı veya buruk oluşunda, yurt yaşantımızın payı büyüktür. Ülkemizde "yurt" dendiğinde, geçmişte yaşanmış deneyimlere bağlı olarak, her üniversite mezununun gözünün önünde birbirinden çok farklı, çok büyük çeşitlilik gösteren imge ve izlenimler canlanır.Hem sağlıklı bir eğitim ve mutlu bir öğrencilik hayatının önemli bir parçası olarak, hem dostlukların kurulduğu ve pekiştiği, hoşgörünün, paylaşmanın, yardımlaşmanın, kısacası birlikte yaşama sanatının öğrenildiği bir mekan olarak gördüğümüz yurtlarımıza biz çok özel bir özen gösterdik: Öğrencilerimizin, bir taraftan birbirleriyle yarenlik ederek hoşça vakit geçirebilecekleri, diğer taraftan huzur içinde ders çalışabilecekleri, aynı zamanda kendilerine ideal bir aile mekanını aratmayacak sıcaklıkta binalar olarak tasarladık yurtlarımızı.Öğrencimizin rahatı düşünülerek yurt odalarımızın tümünde duş, dolaplar, her bir öğrenci için de ayrı telefon bulunmaktadır.Öğrenci, ister kendi odasındaki çalışma masasında kendisine tahsis edilmiş özel internet bağlantısından yararlanarak, ister her katta bulunan ders çalışma salonlarından birinde arkadaşlarıyla birlikte -yine internetten yararlanarak- çalışma imkanına sahiptir. Dinlenmek istediğinde her katta ortak kullanıma açık televizyon odalarından, ayrıca içecek makinalarından yararlanabilir.
Yurt odalarımız, 2 ve 4 kişilik odalar halinde, öğrencilerin -aynı odada bulunsalar bile- birbirlerini rahatsız etmeksizin istedikleri zaman ders çalışabilecekleri, istedikleri zaman uyuyabilecekleri biçimde tasarlanmıştır.
Üniversitemiz temizlik konusunda çok duyarlıdır ve yurtların tüm kullanım alanları özel temizlik elemanlarınca temizlenmektedir. Öğrencilerimiz kendi özel eşyaları için yurt binalarındaki çamaşır odalarında bulunan tam otomatik yıkama ve kurutma ünitelerinden ücretsiz olarak yararlanarak bu odalarda çamaşırlarını ütüleme imkanına sahipler.
Kampus içinde yer alan Üniversite Merkezi'nde 900 kişi kapasiteli bir ana yemek salonu ve biri Üniversite Merkezi'nde diğeri de yurtlarda olmak üzere iki café, hizmet vermektedir.Bu mekânlar -öğrencisiyle, rektörüyle, öğretim üyesiyle, idari personeliyle- kampüste bulunan herkesin biraraya gelerek kaynaştığı ortamlardır.Seçimi kolaylaştırabilmek amacıyla her gün üniversitemiz iç web sayfasında günün mönüsü duyurulmaktadır.
Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin sağlığına büyük önem vermekte, sağlıklı bireylerin yaşam ve akademik başarı düzeylerinin yüksek olacağına inanmaktadır. Üniversite, tam teşekküllü ambulans bulundurulması dahil, kampus içinde 24 saat hizmet veren Sağlık Merkezi'ne ek olarak sağlık kuruluşları ile işbirliği yapmakta, bununla da yetinmeyip öğrencilerin kampus dışında iken acil sağlık sorunları için özel öğrenci sağlık sigortası olanağı sunmaktadır. Her yıl gözden geçirilen sağlık hizmetleri ve sağlık sigortası öğrencinin sağlıklı bireyler olarak sosyal yaşamlarını sürdürmelerine ve akademik çalışmalarına yoğunlaşmalarına olanak sağlayacak önemli bir destek unsurudur.
Ayrıca çeşitli yerlerde bulunan makinalardan 24 saat boyunca sandviç, çikolata, sıcak ve soğuk içecekler temin edilebilmektedir.
Yer: Yurtlar bölgesinde D-1 binası
Çalışma saatleri: Her gün 08.00-02:00 arası.
(08:00-17:30 saatleri arasında paket servisi)
Telefon: 216 483 99 19 / 20
Ç(Alıntıdır...)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin